AlfaAmylaza

Alphaamylaza.jpg
  • nowość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 5,59 zł 5.59
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

AlfaAmylaza to enzym upłynniający skrobię. Jest on niezwykle pomocny przy produkcji trunków zbożowych, takich jak: bourbon, whisky, czy wódka żytnia.

Podczas produkcji wspomnianych destylatów potrzebny jest zacier. Powstaje on właśnie przy użyciu odpowiednich enzymów, takich jak alfaamylaza, które rozkładają zawartą w zbożach skrobię na cukry proste, które z kolei ulegają przefermentowaniu przez drożdże.

Enzym można także użyć do przygotowania zacieru z ziemniaków czy mąki ziemniaczanej. Po dodaniu AlfaAmylazy skrobia natychmiast rozkłada się na dekstryny. Powoduje to upłynnienie zacieru. Następnie należy użyć glukoamylazy, czyli enzymu scukrzającego, który konwertuje dekstryny do postaci cukrów prostych fermentowalnych przez drożdże. 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl