!function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0'; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,document,'script', 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '434198027831017'); fbq('track', 'PageView');

Drożdże winiarskie Bayanus G995 10 g

Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 3,59 zł
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
3.59
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Bardzo popularne drożdże Bayanus są częstym wyborem wśród domowych winiarzy. Są bardzo łatwe w użyciu. Zapewniają szybką i sprawną fermentację. Mają wysoką tolerancję na alkohol (nawet do 18%).

Są polecane do win wymagających, mocnych, a także do miodów pitnych, czy fermentacji nastawów zbożowych. Bayanusy potrafią pracować w warunkach trudnych, dlatego są szczególnie polecane zimą!

Zakres temperatury pracy drożdży Bayanus to 14-33°C. Optymalna temperatura fermentacji wynosi 22-28°C.

Dawkowanie: 

  • wina białe: 1-2g/10 l 
  • wina czerwone: 2-3 g/10 l 
  • wznowienie fermentacji: 5 g/10 l 

Instrukcja użycia: należy odmierzyć odpowiednią porcję drożdży i wsypać do ciepłej wody (30-35°C). Wody powinno być 10 razy więcej niż drożdży (np. 10 g drożdży na 100 ml wody). Następnie trzeba dodać 1 łyżeczkę cukru, wymieszać i odstawić na około 10 minut. Po tym czasie drożdże powinny się namnożyć. Nie pozostaje więc nic innego, jak dodać drożdże do nastawu.

Drożdże Bayanus są produktem konfekcjonowanym.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl