!function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0'; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,document,'script', 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '434198027831017'); fbq('track', 'PageView');

Coobra Whisky Yeast

Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 10,99 zł 10.99
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Drożdże Coobra Whisky Yeast przystosowane są do nastawów z kukurydzy, ryżu, zboża, itp. W swoim składzie zawierają enzym amyloglukozydazę. która zamienia skrobię na cukry proste. Dzięki wyselekcjonowanym drożdżom bardzo łatwo uzyskać zapach oraz przede wszystkim smak, z których słyną takie trunki jak whisky i bourbon. 

Sposób użycia

  1. Rozsyp drożdże na całą powierzchnię zacieru, który powinien mieć temperaturę pokojową.
  2. Po około 15-20 minutach energicznie dobrze wymieszaj nastaw.

Fermentacja nastawu o pojemności 25 L trwa około 4-6 dni. Przewidywana moc alkoholu wynosi 12%.

Parametry:

  • Waga: 72 g

Pamiętaj:

Fermentację nastawu 25 L prowadź zawsze w większym pojemniku o pojemności minimum 30 L. Staraj się utrzymać temperaturę cieczy w granicach 20-30°C. W zbyt wysokiej temperaturze (powyżej 35°C) drożdże przestaną pracować. Optymalne warunki to 25°C.

Po skończonej fermentacji, zalecamy klarowanie nastawu za pomocą środka Turbo Klar 24h lub bentonitu. Dzięki temu resztki drożdży i uboczne produktu fermentacji nie wpłyną na smak i zapach finalnego produktu.

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl