!function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0'; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,document,'script', 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '434198027831017'); fbq('track', 'PageView');

Drożdże T48

Wysyłka w: 3 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 9,49 zł 9.49
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Drożdże T48 to bardzo silna mieszanka! To wydajne drożdże, które gwarantują prawidłowy przebieg fermentacji. Pozwalają na przerobienie 8 kg cukru na 20% nastaw! Należy pamiętać, że to drożdże typu "turbo" - początkowe dni fermentacji są bardzo burzliwe i odradza się szczelne przykrywanie wieka czy zamykanie balonu. Dopiero po kilku dniach fermentacja przechodzi w fazę cichą i wtedy jak najbardziej można zastosować rurkę fermentacyjną. 

Sposób użycia:

  1. Rozpuść 6, 7 lub 8 kg cukru w ciepłej wodzie.
  2. Dopełnij pojemność nastawu do 25 litrów.
  3. Poczekaj aż roztwór ostygnie do temperatury około 25-30°C i dodaj drożdże.
  4. Intensywnie zamieszaj przez około 1 minutę.

Pamiętaj:

Fermentację nastawu 25 L prowadź zawsze w większym pojemniku o pojemności minimum 30 L Staraj się utrzymać temperaturę cieczy w granicach 20-30°C. W zbyt wysokiej temperaturze (powyżej 35°C) drożdże przestaną pracować. Optymalne warunki to 25°C.

Po skończonej fermentacji, zalecamy klarowanie nastawu za pomocą środka Turbo Klar 24h lub bentonitu. Dzięki temu resztki drożdży i uboczne produktu fermentacji nie wpłyną na smak i zapach finalnego produktu.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl