Klarowin Turbo 2 do win czerwonych i białych na 25 l
towar niedostępny






Opis
Częstym problemem podczas procesu fermentacji wina jest jego klarowanie. Zazwyczaj jest to proces żmudny i długotrwały. O ile, każdy nastaw można wyklarować grawitacyjne, o tyle nie każdy pasjonat domowych alkoholi ma tyle czasu i cierpliwości, aby czekać na samoistne klarowanie winka.
Co zrobić, jeśli wielkimi krokami zbliża się wesele, impreza rodzinna, imieniny cioci, czy urodziny bliskiej osoby, której chcemy podarować swoje pyszne winko, ale niestety nie jest ono wyklarowane?
Należy zastosować szybki środek klarujący marki Browin o nazwie Klarowin Turbo 2. Niewielka ilość klaru wystarcza na oczyszczenie aż 25 l nastawu.
Sposób użycia klarownika jest bardzo prosty. Po zakończonej fermentacji należy zlać winko znad osadu i zamieszać energicznie całość w celu odgazowania. Po tym czasie do wina dodajemy zawartość saszetki "A" i mieszamy bardzo delikatnie przez około 10 sekund. Zostawiamy wino na około 1 godzinę. Następnie dodajemy drugi składnik z zestawu. Tym razem wlewamy do wina zawartość saszetki "B" i również mieszamy delikatnie. Po 24 godzinach nastaw powinien być przejrzysty.
Po zastosowaniu środka Klarowin Turbo 2, wino będzie idealnie klarowne. A to oznacza, że można już rozlewać wino do butelek szklanych. Zapraszamy do działu "Beczki szklane" i "Butelki szklane", gdzie mogą Państwo znaleźć duży wybór opakowań szklanych. Posiadamy w ofercie nie tylko klasyczne butelki do wina, ale także buteleczki ozdobne, karafki, antałki dębowe, czy oryginalne butelki z nadrukiem.
Skład klarownika: woda, kwas krzemowy, kwas jabłkowy, chitozan, środek konserwujący, pirosiarczyn sodu.
Parametry:
- Waga: 50 g
- Wydajność: 25 l
Uwagi:
- Środek Klarowin Turbo 2 należy stosować tylko wówczas, gdy fermentacja jest zakończona.
- Nie wolno przedawkować ilości klaru, gdyż efekt końcowy może być odwrotny od zamierzonego. Oznacza to, że możliwe jest wystąpienie przeklarowania, czyli ponownego zmętnienia.
- Klarowin Turbo 2 może zostać użyty do klarowania nastawów cukrowych.