!function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0'; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,document,'script', 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '434198027831017'); fbq('track', 'PageView');

Klarowin Turbo do win białych i czerwonych 50 l

Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 15,99 zł
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
15.99
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Domowe wino czasami może być mętne, dlatego może być konieczne jego klarowanie. Proces klarowania trwa zazwyczaj tydzień, jednak należy uważać, aby nie przesadzić z ilością użytego środka, gdyż może to spowodować dodatkowe mętnienie lub zmianę barwy wina. Firma Browin oferuje nam uniwersalny, a przy tym bardzo skuteczny środek do win białych i czerwonych na pojemność 50 litrów!

Instrukcja użycia:

Po zakończeniu fermentacji i odcedzeniu osadu drożdży, delikatnie wymieszaj wino, aby pozbyć się resztek gazu. Dodaj do wina zol krzemionkowy w ilości 7 ml na 10 litrów wina i dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj rozpuszczoną żelatynę, rozpuściwszy ją wcześniej w 50 ml ciepłej wody. Dawkę żelatyny ustalono na 1,4 g (pół łyżeczki od herbaty) na 10 litrów wina. Całość ponownie wymieszaj. Klarowane wino pozostaw na 24 godziny w temperaturze 15-20°C, aż całkowicie się wyklaruje. Następnie należy delikatnie odlać wino, unikając pobrania osadu.

Uwaga: Zol krzemionkowy należy dodać do wina przed żelatyną.

Składniki:

  • Zol krzemionkowy: 35 ml
  • Żelatyna kwasowa: 7 g

 

 
 
 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl