Mieszanka ziół do peklowania 35 g (Receptura babci Leokadii)






Opis
Peklowanie mięsa to proces polegający na działaniu mieszanki peklującej na mięso. Efektem tego procesu jest polepszenie smaku, zapachu, a także utrwalenie barwy mięsa. Dodatkowo, dzięki peklowaniu, przedłużamy trwałość produktów, ponieważ hamujemy rozwój bakterii.
Do peklowania możemy użyć specjalnie dobranej mieszanki przypraw o wymownej nazwie "Receptura Babci Leokadii".
Przyprawa do peklowania mięsa polecana jest głównie do wieprzowiny, wołowiny, ale także do cielęciny i drobiu.
Mieszanka przypraw nie zawiera w swoim składzie soli ani gutaminianu sodu. W przyprawie znajdziemy kolendrę, pieprz, owoc jałowca, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, tymianek oraz goździki.
Inne przyprawy, a także akcesoria i urządzenia pomagające w przygotowaniu domowych wędlin znajdują się w kategorii PRZETWÓRSTWO.
Parametry:
- Masa netto: 35 g
- Proporcja: 1 opakowanie/10 kg mięsa