Nakłuwacz do mięsa
towar niedostępny






Opis
Nakłuwacz do mięsa to niezbędnik w każdej kuchni.
Nakłuwacz jest niezwykle pomocny podczas przyrządzania steków, kotletów schabowych, czy innych dań obiadowych. Dzięki niemu przyrządzane mięso będzie wyjątkowo kruche i delikatne. Nakłuwanie mięsa pozwala na dużo wydajniejsze wchłanianie przypraw i marynat, dlatego nakłuwacz stosujemy także podczas peklowania mięs.
Bardzo ważną zaletą stosowania nakłuwacza jest realne skrócenie czasu smażenia, czy gotowania. Należy pamiętać, że mięsko wcześniej nakłute, czyli odpowiednio przygotowane potrzebuje aż do 50% mniej czasu na przyrządzenie.
Więcej akcesoriów związanych z tematyką wędliniarską znajduje się w dziale Przetwórstwo.
Parametry:
- Wysokość: 19,5 mm
- Średnica: 5 cm