!function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0'; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,document,'script', 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '434198027831017'); fbq('track', 'PageView');

Pektoenzym w płynie 10 ml

Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 6,29 zł
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
6.29
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Pektoenzym zawierający w swoim składzie wyodrębnione enzymy pektynolityczne pozwala na uzyskanie jak największej ilości soku z owoców. Dodanie preparatu do wyciskanych owoców powoduje rozluźnienie konsystencji owoców i usprawnia proces klarowania trunku.

Sposób użycia: Należy rozdrobnić owoce, które posłużą do dalszej produkcji domowego alkoholu, następnie zalać je ciepłą wodą (1-3 l na każde 10 kg) w temperaturze około 40°C dla owoców jagodowych, a 80°C dla owoców, takich jak: jabłka, gruszki, śliwki, pigwa. Kolejny krok to wymieszanie enzymu z letnią wodą (1-2 ml na każde 10 kg owoców). Później należy dodać cały roztwór do wymieszanych i wystudzonych owoców, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce. Już po około 9-15 godzinach można przystąpić do wyciskania soku.

Pektoenzym należy przechowywać w temperaturze pokojowej, jednakże po otwarciu powinien trafić do lodówki.

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl