!function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0'; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,document,'script', 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '434198027831017'); fbq('track', 'PageView');

Redukwas - regulator kwasowości

Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 3,99 zł
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
3.99
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Idealna kwasowość wina oscyluje między 6 a 9 g/L, jednakże nie zawsze łatwo osiągnąć ten poziom. Tradycyjne metody obniżania kwasowości, takie jak rozcieńczanie wodą, mogą prowadzić do utraty aromatu i smaku wina.

Redukwas, czyli spożywczy węglan wapnia neutralizuje kwasy obecne w owocach i obniża kwasowość o maksymalnie 2 g/L, co pozwala na zachowanie doskonałego smaku wina.

Sposób użycia:

Rozpuść Redukwas w 100 ml wody, następnie dodaj do moszczu lub wina, dokładnie mieszając. Po upływie doby, usuń moszcz z utworzonego osadu. Pamiętaj, aby nie przekraczać dawki 15 g na 10 L moszczu, aby uzyskać najlepsze rezultaty.

Parametry:

  • Waga: 15 g
  • Wydajność: 10-20 L moszczu
  • Dawkowanie: 6,7 g na 10 L moszczu obniża kwasowość o 1 g/L

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl