!function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0'; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,document,'script', 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '434198027831017'); fbq('track', 'PageView');

Alcotec Turbo Pure 48

Alcotec Pure 48 (2).jpg
  • promocja
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 13,00 zł
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy

Cena regularna: 13,99 zł

13.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 13,99 zł Jeżeli produkt jest sprzedawany krócej niż 30 dni, wyświetlana jest najniższa cena od momentu, kiedy produkt pojawił się w sprzedaży.
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Drożdże Alcotec Turbo Pure 48 to hit wśród wszystkich mieszanek. Nie tylko zawierają witaminy, mikroelementy i enzymy, ale też mają w swoim składzie dodatkowy składnik wpływający na szybsze klarowanie nastawu.

Drożdże przystosowane są fermentacji nawet 9 kg cukru. Jedno opakowanie wystarczy na 25 l nastawu

Drożdże na 25 l oraz na mega nastawy (100 l) można odnaleźć w dziale Drożdże, pożywki i enzymy. W kategorii Drożdże gorzelnicze oferujemy inne skuteczne mieszanki, również z formy Alcotec.

Sposób użycia:

  1. Rozpuść 6, 7, 8 lub nawet 9 kg cukru w pojemniku fermentacyjnym
  2. Poczekaj aż roztwór ostygnie do temperatury 25-30°C i dodaj drożdże.
  3. Intensywnie zamieszaj nastaw przez około minutę.
  4. Staraj się utrzymywać temperaturę nastawu w granicy 20-30°C. Optymalne warunki fermentacji to 25°C. W zbyt wysokiej temperaturze (powyżej 35°C) drożdże przestaną pracować.
  5. Im niższa temperatura, tym fermentacja trwa dłużej.

 

Parametry:

  • Waga: 135 g

 

Pamiętaj:

Fermentację nastawu 25 L prowadź zawsze w większym pojemniku o pojemności minimum 30 L. Staraj się utrzymać temperaturę cieczy w granicach 20-30°C. W zbyt wysokiej temperaturze (powyżej 35°C) drożdże przestaną pracować. Optymalne warunki to 25°C.

Po skończonej fermentacji, zalecamy klarowanie nastawu za pomocą środka Turbo Klar 24h lub bentonitu. Dzięki temu resztki drożdży i uboczne produktu fermentacji nie wpłyną na smak i zapach finalnego produktu.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl