!function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0'; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,document,'script', 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '434198027831017'); fbq('track', 'PageView');

Chlorek wapnia 10 g

Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 3,99 zł 3.99
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
Cena netto: 3,24 zł
bez 23% VAT i kosztów dostawy
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Chlorek wapnia to mieszanka niezbędna podczas produkcji domowego sera. Dodajemy go do mleka w celu polepszenia krzepliwości. Chlorek wapnia dodatkowo wzbogaca ser w wapń. Innymi słowy - produkcja sera jest bardziej wydajna i dzięki temu szybsza.

Według producenta 1g Chlorku wapnia wystarcza aż na 10 L mleka.

Uwaga: Chlorek wapnia należy dodać przed zaszczepieniem kulturami bakteryjnymi oraz podpuszczką. Następnie należy dokładnie wymieszać całość.

Nie wolno przekraczać zalecanej dawki. Nadmiar chlorku wapnia może zadziałać z taką siłą, że krojenie sera stałoby się niemożliwe z uwagi na zbyt duże stwardnienie skrzepu. 

Inne produkty, które są potrzebne podczas produkcji sera to: podpuszcza płynna lub sproszkowana, foremka serowarska, chusta serowarska, podkład serowarski oraz wosk serowarski.

Szczegóły:

  • Waga: 10 g
  • Dawkowanie: 1g na 10 L mleka
  • Chlorek wapnia występuje także w opakowaniach po 100 g
  • Niezbędny podczas produkcji sera
  • Nie należy przekraczać zalecanej dawki

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl