Drożdże do cydru wytrawnego Ciderini Dry 5 g
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Ciderini Strong to starannie dobrany szczep drożdży przeznaczony do produkcji cydru wytrawnego. Jest to idealny wybór, który umożliwia uzyskanie optymalnego bogactwa aromatów z owoców i przygotowanie domowego cydru o wyjątkowym smaku.
Parametry:
- Waga: 5 g
- Wydajność: 15-20 l
- Tolerancja na alkohol: 12%.
Sposób użycia:
- Zawartość saszetki drożdży należy rozpuścić w 100 ml przegotowanej wody o temperaturze 30°C i pozostawić ją na 20 minut w temperaturze pokojowej.
- Po upływie tego czasu roztwór należy wlać do pojemnika fermentacyjnego lub balonu z nastawem wina.
Składniki:
- Drożdże Saccharomyces cerevisiae, emulgator: monostearynian sorbitolu.
Zalecane jest użycie pożywki.