Jelita naturalne wieprzowe na kiełbasę 15 m (28/30 mm)

Wysyłka w: 3 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 14,99 zł 14.99
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Domowa kiełbaska jest najlepsza na świecie! Wiedzą o tym wszyscy pasjonaci wędliniarstwa
 
Do przygotowania domowych kabanosów i kiełbas niezbędne są odpowiednie akcesoria. Najważniejsze to nadziewarka oraz jelita. Wszystko to znajdziecie Państwo w kategorii PRZETWÓRSTWO.
 
Do przygotowania kiełbasy najlepiej użyć naturalne jelita wieprzowe o kalibracji 28/30 mm. Są to najbardziej popularne jelita. Można je użyć do każdego rodzaju mięsa: wieprzowego, wołowego, drobiowego czy dziczyzny. Nadają się zarówno do parzenia, jak i wędzenia, czy suszenia, długiego dojrzewania, a także grillowania. Są delikatne, ale bardzo trwałe, dzięki czemu łatwo się je napełnia. 
 
Jelita należy przechowywać w temperaturze pokojowej, najlepiej w suchym i niezbyt nasłonecznionym miejscu. Natomiast po otwarciu zalecana temperatura do przechowywania to 0 - 14°C. Najlepszym miejscem będzie więc lodówka. Co ważne - jelita, które nie zostaną zużyte do produkcji - można zamrozić i po odmrożeniu użyć je do wytworzenia kolejnej partii kiełbasy.
 
Sposób użycia:
Przed użyciem należy zamoczyć jelita przez około 15 - 20 min. w wodzie o temperaturze około 30°C. Data ważności jest podana na opakowaniu.

UWAGA: Na 1 kg farszu mięsnego najczęściej potrzeba około 1,5 - 1,6  m jelit.
 
SZCZEGÓŁY:
  • Rodzaj jelit: wieprzowe
  • Rozmiar: 28/30 mm
  • Długość: 15 m

W sprzedaży mamy także jelita baranie, które są idealne do produkcji kabanosów i małych kiełbasek frankfurterek.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl