!function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0'; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,document,'script', 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '434198027831017'); fbq('track', 'PageView');

Jelita naturalne wieprzowe na kiełbasę 15 m (28/30 mm)

Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 21,99 zł
bez kosztów dostawy
21.99
Cena netto: 21,99 zł
bez kosztów dostawy
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Domowa kiełbaska jest najlepsza na świecie! Wiedzą o tym wszyscy pasjonaci wędliniarstwa
 
Do przygotowania domowych kabanosów i kiełbas niezbędne są odpowiednie akcesoria. Najważniejsze to nadziewarka oraz jelita. Wszystko to znajdziecie Państwo w kategorii PRZETWÓRSTWO.
 
Do przygotowania kiełbasy najlepiej użyć naturalne jelita wieprzowe o kalibracji 28/30 mm. Są to najbardziej popularne jelita. Można je użyć do każdego rodzaju mięsa: wieprzowego, wołowego, drobiowego czy dziczyzny. Nadają się zarówno do parzenia, jak i wędzenia, czy suszenia, długiego dojrzewania, a także grillowania. Są delikatne, ale bardzo trwałe, dzięki czemu łatwo się je napełnia. 
 
Jelita należy przechowywać w temperaturze pokojowej, najlepiej w suchym i niezbyt nasłonecznionym miejscu. Natomiast po otwarciu zalecana temperatura do przechowywania to 0 - 14°C. Najlepszym miejscem będzie więc lodówka. Co ważne - jelita, które nie zostaną zużyte do produkcji - można zamrozić i po odmrożeniu użyć je do wytworzenia kolejnej partii kiełbasy.
 
Sposób użycia:
Przed użyciem należy zamoczyć jelita przez około 15 - 20 min. w wodzie o temperaturze około 30°C. Data ważności jest podana na opakowaniu.

UWAGA: Na 1 kg farszu mięsnego najczęściej potrzeba około 1,5 - 1,6  m jelit.
 
SZCZEGÓŁY:
  • Rodzaj jelit: wieprzowe
  • Rozmiar: 28/30 mm
  • Długość: 15 m

W sprzedaży mamy także jelita baranie, które są idealne do produkcji kabanosów i małych kiełbasek frankfurterek.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl