Podpuszczka do sera w proszku 5x1g

Wysyłka w: 3 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 5,99 zł 5.99
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Do przygotowania domowego sera potrzebna jest podpuszczka.

Podpuszczka mikrobiologiczna jest to preparat enzymatyczny uzyskany w wyniku kontrolowanej fermentacji specyficznych szczepów Rhizomucor miehei. 

W opakowaniu znajduje się pięć porcji po 1 gram. Każda porcja wystarcza na 10 litrów mleka.

Użycie podpuszczki wymaga dodatku chlorku wapnia (CaCl2) w ilościach od 10 - 100 g/100 l mleka, w zależności od rodzaju sera.  Optymalne pH mleka dla prawidłowego działania podpuszczki mieści się w zakresie 6 - 7. Podpuszczka mikrobiologiczna może być stosowana w diecie wegańskiej.

Uwaga:
Aby podpuszczka zachowała swoje enzymatyczne właściwości, musi być przechowywana w temperaturze 4-6°C.

 

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl