Termometr ciekłokrystaliczny naklejany 0-40 °C
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Termometr naklejany ciekłokrystaliczny to praktyczny przyrząd pomocny podczas procesu fermentacji nastawu cukrowego, czy wina. Termometr jest bardzo łatwy w użyciu. Wystarczy tylko nakleić go na pojemnik do fermentacji, balon lub w inne miejsce, gdzie zamierzamy sprawdzić temperaturę nastawu. Zmiana barwy na wskaźniku pokazuje aktualny poziom temperatury.
Termometr posiada dużą skalę od 0 do nawet 40 °C. Optymalna temperatura fermentacji jest inna dla poszczególnych nastawów, im więcej cukru tym niższa będzie temperatura wymagana przy procesie fermentacji. Dlatego im bardziej precyzyjny termometr - tym lepiej! Skala do 40 °C jest zupełnie wystarczająca dla kontroli przebiegu procesu fermentacji.
Termometr można stosować w gorzelnictwie, winiarstwie, ale też w akwarystyce.
Szczegóły:
- Skala: 0-40 °C
- Dokładność pomiaru: co 2 °C
W sprzedaży posiadamy także termometr ciekłokrystaliczny ze skalą 0-30 °C.