!function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0'; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,document,'script', 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '434198027831017'); fbq('track', 'PageView');

Drożdże winiarskie uniwersalne Bayanus + pożywka 21%

Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 6,99 zł
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
6.99
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Drożdże oraz pożywka do produkcji białych, różowych i czerwonych win BAYANUS STRONG VITA tworzą doskonałe połączenie, umożliwiające przygotowanie smacznego, mocnego domowego wina o zawartości alkoholu 21%.

Ten zestaw doskonale sprawdzi się przy wyrobie wina z różnych owoców, takich jak winogrona, jabłka, śliwki, dzika róża, maliny, truskawki, wiśnie, czarne porzeczki i wiele innych.

BAYANUS STRONG VITA to zestaw zawierający renomowany szczep drożdży winiarskich Saccharomyces Bayanus, który w połączeniu z wyselekcjonowanymi pożywkami zapewnia szybkie i skuteczne sfermentowanie nawet w warunkach o zmiennej temperaturze.

Produkt jest wyjątkowo łatwy w użyciu. Opakowanie zawierające 7 g drożdży i 10 g pożywki wystarcza do przygotowania 25 litrów nastawu.

Sposób użycia drożdży:

  • Połącz zawartość woreczka z drożdżami z 100 ml wody przegotowanej i wystudzonej do temperatury 30°C, a następnie pozostaw na 20 minut, aby się aktywowały. 
  • Następnie wlej uzyskaną zawiesinę do pojemnika fermentacyjnego lub balonu z gotowym roztworem cukru o stężeniu 20⁰Blg.

Sposób użycia pożywki:

Dawkę pożywki należy podzielić na trzy równomierne porcje:

  • Pierwszą porcję należy rozpuścić w około 100 ml moszczu, a następnie dodać do naczynia fermentacyjnego przed wprowadzeniem drożdży.
  • Drugą porcję pożywki należy dodać razem z dawką cukru w trzeci dzień fermentacji.
  • Trzecią porcję pożywki należy dodać razem z dawką cukru w dziesiątym dniu fermentacji.

Aby osiągnąć poziom alkoholu 21%, należy dosładzać wino trzema porcjami po 1,25 kg cukru na 25 litrów, dodając je w trzecim, szóstym i dziesiątym dniu (gdy zawartość cukru w moszczu spadnie do 10-14⁰Blg).

Pamiętaj! Nie dodawaj pożywki bezpośrednio do drożdży!

Parametry:

  • Wydajność: 25 l
  • Waga drożdży: 7 g
  • Waga pożywki: 10 g

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl