Jelita naturalne baranie na kabanosy 15 m (18/20 mm)

Wysyłka w: 3 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 12,99 zł 12.99
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Mięso i wędliny własnej roboty są zdrowe i wspaniale smakują. Odrobina chęci, troszkę zapału do pracy i możemy zrobić domową, pyszną kiełbasę, czy kabanosy.
 
Do przygotowania domowych wyrobów potrzebne będą jednak odpowiednie akcesoria produkcyjne. Najważniejsze z nich to niewątpliwie nadziewarka oraz jelita o odpowiedniej kalibracji. Wszystkie inne potrzebne akcesoria znajdą Państwo w kategorii PRZETWÓRSTWO.
 
Do przygotowania małych kabanosów najlepiej użyć naturalne jelita baranie o rozmiarze 18/20 mm. Są one idealne do produkcji frankfurterek, kabanosów oraz cienkich kiełbasek. Nadają się zarówno do gotowania, jak i wędzenia, czy grillowania. Są delikatne, ale przy tym niezwykle trwałe, dzięki czemu bardzo łatwo się je napełnia. 
 
Jelita należy przechowywać w temperaturze pokojowej, najlepiej w suchym i mało nasłonecznionym miejscu. Natomiast po otwarciu zalecana temperatura do przechowywania to 0 - 14°C. Najlepszym miejscem będzie więc lodówka. Co ważne - jelita, które nie zostaną zużyte do produkcji - można zamrozić i po odmrożeniu użyć je do wytworzenia kolejnej partii kiełbasy.
 
Sposób użycia:
Przed użyciem należy zamoczyć jelita przez około 15 - 20 min. w wodzie o temperaturze około 30°C. Data ważności jest podana na opakowaniu.
 
SZCZEGÓŁY:
  • Rodzaj jelit: baranie
  • Rozmiar: 18/20 mm
  • Długość: 15 m

W sprzedaży mamy także jelita wieprzowe, które są idealne do produkcji kabanosów i małych kiełbasek frankfurterek.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl