Pektoenzym suszony 6 g

Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 6,99 zł
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
  (1 kg = 1 165,00 zł )

Cena regularna:

6.99
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Pektoenzym suszony to preparat enzymatyczny, który ułatwia proces pozyskiwania soku z owoców. Dodatek tego enzymu powoduje rozluźnienie struktury owoców, co z kolei pomaga w późniejszym procesie klarowania płynu. To, co wyróżnia ten produkt, to jego zdolność do utrzymania stałej aktywności przez cały okres przechowywania w temperaturze pokojowej.

Parametry:

  • Waga: 6 g
  • Proporcje: na 10-20 kg owoców
  • Ułatwia klarowanie wina

Sposób użycia:

  1. Rozdrobnij owoce i zalej je niewielką ilością wody (1-2 litry na 10 kg owoców). Temperatura wody powinna wynosić 40°C dla owoców jagodowych i 80°C dla jabłek, gruszek, śliwek i pigw.
  2. Rozpuść Pektoenzym w 100 ml wody o temperaturze pokojowej.
  3. Gdy temperatura owoców spadnie do 40°C, dodaj rozpuszczony preparat.
  4. Dokładnie wymieszaj wszystko i pozostaw pod przykryciem w ciepłym miejscu przez 9-15 godzin.
  5. Po upływie tego czasu możesz przystąpić do tłoczenia soku.

Składniki:

Składniki preparatu to sacharoza oraz pektynaza w zawartości 33,3%, która zawiera maltodekstrynę, poligalakturonazę, wodę, regulator kwasowości (cytrynian sodu) oraz kwas cytrynowy.

 
 
 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl