Redukwas - regulator kwasowości 15 g
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Idealna kwasowość wina oscyluje między 6 a 9 g/L, jednakże nie zawsze łatwo osiągnąć ten poziom. Tradycyjne metody obniżania kwasowości, takie jak rozcieńczanie wodą, mogą prowadzić do utraty aromatu i smaku wina.
Redukwas, czyli spożywczy węglan wapnia neutralizuje kwasy obecne w owocach i obniża kwasowość o maksymalnie 2 g/L, co pozwala na zachowanie doskonałego smaku wina.
Sposób użycia:
Rozpuść Redukwas w 100 ml wody, następnie dodaj do moszczu lub wina, dokładnie mieszając. Po upływie doby, usuń moszcz z utworzonego osadu. Pamiętaj, aby nie przekraczać dawki 15 g na 10 L moszczu, aby uzyskać najlepsze rezultaty.
Parametry:
- Waga: 15 g
- Wydajność: 10-20 L moszczu
- Dawkowanie: 6,7 g na 10 L moszczu obniża kwasowość o 1 g/L