Drożdże gorzelnicze Coobra 48 h (135g)
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Drożdże Coobra 48 to wydajne drożdże gorzelnicze przystosowane do fermentacji nawet 9 kg cukru. Mieszanka zawiera drożdże, pożywkę, witaminy i mikroelementy, które wpływają na prawidłowy przebieg całego procesu fermentacji.
Fermentacja nastawu jest bardzo burzliwa. Dlatego należy pamiętać o tym, aby nie zamykać szczelnie pojemnika w pierwszych dniach procesu fermentacji.
Drożdże Coobra 48 są odporne na alkohol do mocy 21%.
Sposób użycia:
- Rozpuść 6, 7, 8 lub 9 kg cukru w pojemniku fermentacyjnym wypełnionym wodą.
- Dopełnij nastaw do pojemności 25 litrów.
- Poczekaj aż roztwór nieco ostygnie (25-30°C), dodaj drożdże.
- Intensywnie zamieszaj przez około minutę.
- Utrzymuj temperaturę cieczy na poziomie 22-25°C, ponieważ w wysokiej temperaturze (35°C) drożdże przestaną pracować.
- Im niższa temperatura, tym fermentacja trwa dłużej.
Uwaga! Pamiętaj, że do prawidłowego procesu fermentacji potrzebna jest Z tego samego odpowiednia ilość wolnego miejsca w pojemniku, dlatego fermentację nastawu 25 L prowadź w naczyniu o pojemności minimum 30 L.
Uwaga! Optymalna temperatura fermentacji dla nastawu z użyciem 9 kg cukru to 18-24°C. Jeśli będzie to konieczne, należy schładzać ciecz. Tylko, przy zachowaniu wszystkich zaleceń producenta można uzyskać maksymalną moc nastawu, czyli 21%.
Parametry:
- Waga: 135 g
- Wydajność: 25 l