Osłonka białkowa fi 10 cm

Wysyłka w: 3 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 3,89 zł 3.89
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Osłonka białkowa wędliniarska o średnicy 10 cm potrzebna jest każdego pasjonatowi domowych wędlin i kiełbas. Przy użyciu osłonki bez problemu przygotujemy kiełbasę żywiecką, krakowską, szynkową czy piwną. Osłonka jest dostosowana do wędzenia oraz parzenia, także na zimno. 

Sposób użycia: Przed napełnieniem osłonki należy ją moczyć w wodzie w roztworze soli, w proporcji 1/2 szklanki soli na 1 szklankę wody. Osłonkę moczymy przez około 15 minut w temperaturze 20°C

Szczegóły:

  • Wytrzymałość termiczna: 100°C
  • Sprzedawana na metry (1 sztuka = 1 metr bieżący)
  • Średnica: 10 cm
  • Idealna do parzenia i wędzenia
  • Maksymalna temperatura parzenia: 75°C
  • Maksymalna temperatura wędzenia: 90°C
  • Maksymalna temperatura obróbki na zimno: 40°C

Zapraszamy do zapoznania się z produktami znajdującymi się w dziale  PRZETWÓRSTWOmożna tan znaleźć inne potrzebne akcesoria do produkcji wędlin, serów, itp.

W sprzedaży także inne rozmiary osłonek: 4,5 cm, 5,5 cm, 9=8 cm.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl