Osłonka białkowa fi 10 cm
Opis
Osłonka białkowa wędliniarska o średnicy 10 cm potrzebna jest każdego pasjonatowi domowych wędlin i kiełbas. Przy użyciu osłonki bez problemu przygotujemy kiełbasę żywiecką, krakowską, szynkową czy piwną. Osłonka jest dostosowana do wędzenia oraz parzenia, także na zimno.
Sposób użycia: Przed napełnieniem osłonki należy ją moczyć w wodzie w roztworze soli, w proporcji 1/2 szklanki soli na 1 szklankę wody. Osłonkę moczymy przez około 15 minut w temperaturze 20°C
Szczegóły:
- Wytrzymałość termiczna: 100°C
- Sprzedawana na metry (1 sztuka = 1 metr bieżący)
- Średnica: 10 cm
- Idealna do parzenia i wędzenia
- Maksymalna temperatura parzenia: 75°C
- Maksymalna temperatura wędzenia: 90°C
- Maksymalna temperatura obróbki na zimno: 40°C
Zapraszamy do zapoznania się z produktami znajdującymi się w dziale PRZETWÓRSTWO, można tan znaleźć inne potrzebne akcesoria do produkcji wędlin, serów, itp.
W sprzedaży także inne rozmiary osłonek: 4,5 cm, 5,5 cm, 9=8 cm.