Osłonka białkowa fi 5,5 cm
Opis
Osłonka białkowa wędliniarska pozwala na przygotowanie domowej kiełbasy. Rozmiar osłonki 5,5 cm nadaje się do produkcji kiełbas żywieckiej, szynkowej, itp. Osłonka jest dostosowana do wędzenia oraz parzenia, także na zimno.
Sposób użycia: Przed napełnieniem osłonki należy ją moczyć w wodzie w roztworze soli, w proporcji 1/2 szklanki soli na 1 szklankę wody. Osłonkę moczymy przez około 15 minut w temperaturze 20°C
Szczegóły:
- Wytrzymałość termiczna: 100°C
- Sprzedawana na metry (1 sztuka = 1 metr bieżący)
- Średnica: 5,5 cm
- Idealna do parzenia i wędzenia
- Maksymalna temperatura parzenia: 75°C
- Maksymalna temperatura wędzenia: 90°C
- Maksymalna temperatura obróbki na zimno: 40°C
Więcej produktów związanych z produkcją domowej kiełbasy można znaleźć w dziale PRZETWÓRSTWO.
W sprzedaży także inne rozmiary osłonek: 4,5 cm, 8,5 cm, 10 cm.