Osłonka białkowa fi 8,5 cm
Cena regularna:
towar niedostępny






Opis
Osłonka białkowa wędliniarska jest niezwykle przydatna podczas procesu produkcji domowych kiełbas. Osłonka ma średnicę wewnętrzną 8,5 cm. Nadaje się więc idealnie do wytworzenia kiełbasy szynkowej, krakowskiej i piwnej. Osłonka jest dostosowana do wędzenia oraz parzenia, także na zimno.
Sposób użycia: Przed napełnieniem osłonki należy ją moczyć w wodzie w roztworze soli, w proporcji 1/2 szklanki soli na 1 szklankę wody. Osłonkę moczymy przez około 15 minut w temperaturze 20°C
Szczegóły:
- Wytrzymałość termiczna: 100°C
- Sprzedawana na metry (1 sztuka = 1 metr bieżący)
- Średnica: 8,5 cm
- Idealna do parzenia i wędzenia
- Maksymalna temperatura parzenia: 75°C
- Maksymalna temperatura wędzenia: 90°C
- Maksymalna temperatura obróbki na zimno: 40°C
Zapraszamy do kategorii PRZETWÓRSTWO, gdzie można znaleźć więcej produktów i akcesoriów związanych z domowym wytwarzaniem wędlin, kiełbas, serów, itp.
W sprzedaży także inne rozmiary osłonek: 4,5 cm, 5,5 cm, 10 cm.