Osłonka białkowa fi 8,5 cm
Opis
Osłonka białkowa wędliniarska jest niezwykle przydatna podczas procesu produkcji domowych kiełbas. Osłonka ma średnicę wewnętrzną 8,5 cm. Nadaje się więc idealnie do wytworzenia kiełbasy szynkowej, krakowskiej i piwnej. Osłonka jest dostosowana do wędzenia oraz parzenia, także na zimno.
Sposób użycia: Przed napełnieniem osłonki należy ją moczyć w wodzie w roztworze soli, w proporcji 1/2 szklanki soli na 1 szklankę wody. Osłonkę moczymy przez około 15 minut w temperaturze 20°C
Szczegóły:
- Wytrzymałość termiczna: 100°C
- Sprzedawana na metry (1 sztuka = 1 metr bieżący)
- Średnica: 8,5 cm
- Idealna do parzenia i wędzenia
- Maksymalna temperatura parzenia: 75°C
- Maksymalna temperatura wędzenia: 90°C
- Maksymalna temperatura obróbki na zimno: 40°C
Zapraszamy do kategorii PRZETWÓRSTWO, gdzie można znaleźć więcej produktów i akcesoriów związanych z domowym wytwarzaniem wędlin, kiełbas, serów, itp.
W sprzedaży także inne rozmiary osłonek: 4,5 cm, 5,5 cm, 10 cm.