Osłonka białkowa fi 4,5 cm
Opis
Osłonka białkowa wędliniarska jest niezbędna przy produkcji domowych kiełbas. Idealnie nadaje się do wędzenia oraz parzenia, także na zimno.
Dzięki osłonce możemy bardzo łatwo i szybko przyrządzić własne kiełbasy i wędliny, takie jak żywiecka, lisiecka, kiełbasa krakowska.
Sposób użycia: Przed napełnieniem osłonki należy ją moczyć w wodzie w roztworze soli, w proporcji 1/2 szklanki soli na 1 szklankę wody. Osłonkę moczymy przez około 15 minut w temperaturze 20°C
Szczegóły:
- Wytrzymałość termiczna: 100°C
- Sprzedawana na metry (1 sztuka = 1 metr bieżący)
- Średnica: 4,5 cm
- Idealna do parzenia i wędzenia
- Maksymalna temperatura parzenia: 75°C
- Maksymalna temperatura wędzenia: 90°C
- Maksymalna temperatura obróbki na zimno: 40°C
Więcej produktów związanych z produkcją domowej kiełbasy można znaleźć w dziale PRZETWÓRSTWO.
W sprzedaży także inne rozmiary osłonek: 5,5 cm, 8,5 cm, 10 cm.