Osłonka białkowa fi 4,5 cm
towar niedostępny






Opis
Osłonka białkowa wędliniarska jest niezbędna przy produkcji domowych kiełbas. Idealnie nadaje się do wędzenia oraz parzenia, także na zimno.
Dzięki osłonce możemy bardzo łatwo i szybko przyrządzić własne kiełbasy i wędliny, takie jak żywiecka, lisiecka, kiełbasa krakowska.
Sposób użycia: Przed napełnieniem osłonki należy ją moczyć w wodzie w roztworze soli, w proporcji 1/2 szklanki soli na 1 szklankę wody. Osłonkę moczymy przez około 15 minut w temperaturze 20°C
Szczegóły:
- Wytrzymałość termiczna: 100°C
- Sprzedawana na metry (1 sztuka = 1 metr bieżący)
- Średnica: 4,5 cm
- Idealna do parzenia i wędzenia
- Maksymalna temperatura parzenia: 75°C
- Maksymalna temperatura wędzenia: 90°C
- Maksymalna temperatura obróbki na zimno: 40°C
Więcej produktów związanych z produkcją domowej kiełbasy można znaleźć w dziale PRZETWÓRSTWO.
W sprzedaży także inne rozmiary osłonek: 5,5 cm, 8,5 cm, 10 cm.